Gratulált Orbán Viktornak a horvát miniszterelnök

D KOS20181203009
2022.05.17. 12:27
Levélben gratulált Orbán Viktornak a horvát miniszterelnök. Mindezt annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban elég nagy volt a feszültség a két ország vezetése között a magyar miniszterelnök egyik kijelentése miatt.

Andrej Plenkovic Orbán Viktornak írt gratuláló levelében sok sikert kívánt magyar kollégájának a megszakítás nélküli negyedik kormányzati ciklusához – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

Szeretnék gratulálni a meggyőző választási győzelméhez, és várom, hogy a lehető leghamarabb személyesen is üdvözölhessem

– írta a horvát miniszterelnök, kiemelve Magyarország és Horvátország hosszú közös történelmét és barátságát.

Andrej Plenkovic bízik abban, hogy a kétoldalú kapcsolatokat sikerül még jobban elmélyíteni Orbán Viktor következő kormányzati ciklusa idején is.

Konfliktust szült Orbán Viktor kijelentése

Mint arról beszámoltunk, nagy port kavart a horvát képviselők körében Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjúja. Olyannyira, hogy a horvát külügyminisztérium bekérette hivatalába Magyarország zágrábi nagykövetét.

Később egy horvát étterem közölte: nem látják szívesen a magyarokat, és csak akkor szolgálják ki őket, ha „viszik magukkal Hernádit”.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök Zágrábban 2018. december 3-án. Fotó:  Koszticsák Szilárd / MTI)