Megvertek egy ukrán menekültet Tatabányán, börtönbüntetést kapott a bántalmazó

2022.05.17. 19:33
A Tatabányai Járásbíróság gyorsított eljárásban börtönbüntetésre ítélt egy magyar férfit, aki egy ukrán menekültet bántalmazott.

Az első fokon megállapított tényállás szerint a vádlott március 23-án, 21.26 körül egy tatabányai dohánybolt előtt bántalmazta az ukrán állampolgárságú sértettet, aki a háború elől menekült Magyarországra. A sértett anyanyelvén, ukránul beszélt a telefonon a barátjával, mire a gyanúsított odament hozzá, és megkérdezte tőle, hogy hozzá és a társához beszél-e. 

A sértett erre nemmel válaszolt, mire a vádlott megkérdezte a férfit: „Ukrán vagy?”. Erre a sértett igennel válaszolt,

mire a vádlott ököllel megütötte őt, majd az ukrán nemzetiséghez való tartozása miatt folyamatosan szidalmazni és bántalmazni kezdte.

Több, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett

A vádlott több alkalommal megütötte és megrúgta a sértettet, és a bántalmazással annak  ellenére sem hagyott fel, hogy a dohányboltban tartózkodó eladó és több vásárló is felszólította erre –  sőt, az egyik, a sértett segítségére siető vásárlót is megfenyegette.

A bántalmazás következtében a sértett egy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett: a jobb oldali arcüregcsontja eltört. Ezen kívül több, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A Tatabányai Járásbíróság a vádlottat közösség tagja elleni erőszak bűntette és testi sértés bűntette miatt kedden

2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet azonban nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be – közölte a Tatabányai Járásbíróság.

Az orosz–ukrán háborúról szóló keddi percről percre közvetítésünket itt találja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport