Merkely Béla megmentette Bodrogi Gyula életét

DSC6052
2022.05.18. 12:19
Otthonában lett rosszul a közelmúltban a Nemzet Színésze címmel is kitüntetett Bodrogi Gyula. A színművészt légszomj gyötörte, ami egyre inkább elviselhetetlenné vált. Orvoshoz ugyan nem akart menni, élettársának azonban végül sikerült meggyőznie arról, hogy hívja fel Merkely Béla kardiológust, ami végül jó döntésnek bizonyult.

Nemrég otthonában lett rosszul Bodrogi Gyula. A nemzet színésze erős légszomjat érzett, állapota később egyre inkább romlani kezdett. Orvoshoz viszont nem akart menni, élettársa azonban ragaszkodott hozzá.

Végül fel is hívták Merkely Béla Széchenyi-díjas kardiológust, a Semmelweis Egyetem rektorát, aki arra kérte a 88 éves színművészt, hogy azonnal jöjjön be hozzá.

Mondtam neki, hogy nem akarom zavarni, de rám parancsolt, hogy induljak el. Hívtam egy taxit, irány a kórház, és bizony volt egy kisebb, 45 perces beavatkozásom. Utólag döbbentem rá, hogy megmentette az életemet. Majdnem meghaltam

– nyilatkozta a Hot magazinnak a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Bodrogi Gyula, aki azt is elárulta, hogy ő alakítja Szulejmán szultánt a Nemzeti Színházban május 17-én bemutatott Egri Csillagokban. 

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy egy sérv miatt kellett megműteni Bodrogi Gyulát. Előtte tavaly augusztusban volt gond a színész egészségével, amikor próba közben leesett a színpadról, majd ráesett a jobb oldalára.

Emiatt a válla, a bordái és a csuklója is zúzódott. Bodrogi Gyula akkor nem fordult orvoshoz, hanem inkább hazament, hogy otthon lábadozzon, pár nappal később viszont már forgatott.

A Bodrogi Gyulával tavaly decemberben az Index is interjút készített, amely ide kattintva olvasható el. 

(Borítókép: Bodrogi Gyula. Fotó:  Kaszás Tamás / Index)