Végre ismét kisüt a nap, de azért van rossz hír is

BJASZ20200703008
2022.05.18. 06:20
Szerdán leginkább napos időre számíthatunk és időjárási front sem lesz térségünkben. A nappali maximum-hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Szerdán túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható, csak a Dunántúl felett lehet kevés gomoly- és fátyolfelhő – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Azonban az északkeleti szél az Alföldön és Borsodban megerősödik, a Viharsarokban pedig viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

A kritériumokat elérő időjárási jelenség nem lesz, nincs érvényben lévő figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére ezen a napon.

Késő estére általában 8 és 15 fok közé hűl le a levegő, ám derült, száraz idő várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de Sopron környékén megélénkülhet a déli szél. Csütörtök hajnalra általában 4 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, azonban a hidegre érzékeny részeken több fokkal hidegebb lehet az idő.

Jó hír a frontérzékenyeknek

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint szerdán időjárási front már nem lesz térségünkben, de az előző napokhoz képest alacsonyabb hőmérsékletre kell számítani.

A hűvösebb idő miatt ugyanakkor felerősödhetnek a kopásos és görcsös eredetű panaszok, valamint az ízületi fájdalmak és fejfájás, vérnyomás-ingadozás, továbbá rosszullét is jelentkezhet.

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)