Bombariadó volt a Szabó Ervin könyvtárban és több budapesti fürdőben

2022.05.19. 09:39
Bombariadó volt szerdán a Szabó Ervin könyvtárban és több budapesti fürdőben is.

A könyvtár mellett a Széchenyi-fürdőben, a Lukács Fürdőben és a Paskál fürdőben is bombariadó volt, amelyek miatt az összes épületet ki kellett üríteni. 

A rendőrség később közölte, hogy az összes fürdőt, valamint estére a könyvtárat is átvizsgálták, de

robbanószerkezetet sehol sem találtak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság azt is közölte a Telexszel, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közveszéllyel fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a fenyegetések ügyében.

Ez már a sokadik alkalom

Az utóbbi hetekben számos alkalommal bombariadó miatt kellett kiüríteni épületeket Magyarországon. Először több budapesti és vidéki plázában fújtak riadót április közepén, az azt követő napokban pedig a Szépművészeti Múzeumban, a népligeti buszpályaudvaron,a Corvin Plazában és az Aréna Plazában, a Pécsi Egyetemen, majd végül múlt hét kedden az Allee Bevásárlóközpontban volt bombariadó. Robbanószerkezetet a fentiek közül egyik esetben sem találtak a helyszíneken a rendőrök, azt viszont még mindig nem tudni, hogy ki vagy kik állhatnak ezek mögött a fenyegetések mögött. 

Ráadásul – ha mindez nem lenne elég – a háború kezdete óta a Magyarország felett áthaladó repülőgépeken is egyre gyakrabban jelentenek bombafenyegetést. Emiatt a honvédség Gripenjeinek már több alkalommal is fel kellett szállniuk, legutóbb hétfő délután.