Orbán Viktor ma elmondta, hogyan győzték le a liberális baloldal egyesített csapatait

Percről percre közvetítés az Indexen

Index
2022.05.19. 10:56
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Orbán Viktor beszédével percről percre közvetítésünk is véget ért, köszönjük olvasóink figyelmét! Később helyszíni anyagokkal jelentkezünk a rendezvényről.

 • A kormányfő azzal folytatta, hogy az egész világ hatalmas változásokon megy keresztül, a pusztító ideológiák, a fasizmus és a kommunizmus nyugatról származnak. Szerinte most úgy áll a dolog, hogy a progresszívek az egész nyugati civilizációt fenyegetik, és ami igazán veszélyes, hogy nem is kívülről, hanem belülről.

  Arctalan, ideológiaképzett bürokrata emberek ülnek Washingtonban és Brüsszelben, progresszív liberálisok, a woke-álomtól megrészegült újmarxisták, Soros György kitartott emberei.

  Orbán Viktor úgy látja, ők azok, akik el akarják törölni a nyugati életformát, amiért az elődeink küzdöttek a második világháború és a hidegháború alatt.

  A miniszterelnök hangsúlyozta: vissza kell venni az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben, koordinálni a csapataik mozgásait.

  Orbán Viktor 2024-et sorsdöntő évnek nevezte, Amerikában elnök és kongresszusi választások, Európában EP-választások lesznek, ez a két helyszín kijelöli a nyugati civilizációért folytatott harc két frontját.

  Ma egyik sincs a kezünkben, pedig mindkettőre szükségünk van.

  A kormányfő azzal zárta beszédét, hogy két évük van felkészülni, de nincs csodafegyver, csak meló van.

 • A siker receptjének pontjai között Orbán Viktor a továbbiakat nevezte még meg:

  7. pont: Ne szorulj ki a szélére! A jobboldalon időről időre felütik a fejüket szélsőséges összeesküvés-elméletek, mint a baloldalon az utópiák. Valójában az emberek egyikből sem kérnek. Meg kell adni Istennek, ami az Istené, a császárnak, ami a császáré, a természettudományoknak, ami a természettudományé. Kifejtette: lehet, hogy népszerűségre tehetnek szert a közösségi médiában az összeesküvés-elméletek, de ez végül ahhoz vezet, hogy kiszorulnak és veszítenek a jobboldaliak.

  8. pont: Mindennap olvassunk! Orbán Viktor szerint a bonyolult dolgok megértéséhez és átadásához a könyveknél jobb eszközt még nem találtak fel. Minden héten kijelöl egy napot, amit csak olvasásra fordít. Az olvasásból meg lehet tanulni, hogy mit gondolnak az ellenfelek, és hol hibádzik az észjárásuk. Az is mondta, hogy a spin doctor egy hasznos állatfaj, de a politikacsinálóknak kell megértenie és a hétköznapi nyelvezetre lefordítania a politikát.

  9. pont: Legyen hited! „A hit hiánya veszélyes” – jelentette ki Orbán Viktor. Bátorítani kell a fiatal konzervatív politikusokat, hogy foglalkoznak a hitélettel, elismerte, hogy ezt eleinte ő sem így gondolta. Azt mondta, Ézsaiás prófétától megtanulta: ha nem hisztek, nem maradtok meg.

  10. pont: Az ellenfeleik, a neomarxisták egységesek, védik egymás hátát. A konzervatívok pedig összevesznek mindenen, aztán csodálkoznak, hogy bekerítik őket. Orbán Viktor szerint soha nem azt kell nézni, hogy miben nem értenek egyet egymással, hanem keresni kell a közös pontot. Elmondta: a kormány legfontosabb európai szövetségese a Vatikán, egyetértenek a család és az ukrajnai helyzet ügyében, de az illegális migrációról mást gondolnak. Ugyanakkor a miniszterelnök kijelentette: azt kell keresni, miként lehet együttműködni, különben az ellenfeleik egyenként levadásszák őket.

  11. pont: Építs közösségeket! Nincsen konzervatív politikai siker működő közösségek nélkül, ha ez nincs, akkor több szavazó megy a liberálisokhoz. Ha vannak közösségeik, akkor több szavazó megy a konzervatívokhoz.

  12. pont: Építs intézményeket! A sikeres politikához intézetekre és intézményekre van szükség, amelyek a politika felől értelmezhetőek. A politikusok mennek, de az intézmények generációkon át maradnak. Az intézmények adnak muníciót, ha azonban elfogy a muníció, akkor „az ellenfél kegyetlenül két vállra fektet minket”.

 • Orbán Viktor kifejtette, hogy a ’80-as évek végén fellázadtak, úgy döntöttek, hogy elég volt. Később azt hitték, hogy mindent megkaptak, amire vágytak, de tévedtek, a liberálisok és a konzervatívok kötöttek egy antikommunista paktumot a diktatúra alatt, viszont a liberálisok az első adandó alkalommal a kommunisták mellé álltak, kiderült, hogy ők természetes szövetségesek.

  A kormányfő szerint Donald Trumpnak elvitathatatlan érdemei vannak, de nem választották újra, úgy járt, ahogy ők jártak 2002-ben, „kiválóan kormányoztunk, de a magyar baloldal mocsara lehúzott bennünket”.

  Az ezt követő éveket úgy foglalta össze, hogy a szocialisták elköltötték az emberek pénzét, eladósodás és recesszió jött, nőtt a munkanélküliség, az emberek nem tudták fizetni a számlákat, elszabadult az erőszak, félkatonai csoportok masíroztak, etnikai alapú gyilkosságsorozat is történt.

  Orbán Viktor visszaemlékezett arra, hogy 2002-ben, a választási vereség után megmaradt csapatokból népmozgalmat és szellemi ellenállást szerveztek, nem törődtek bele a helyzetükbe, győzelemre játszottak. A terv sikerült, 2010-ben visszatértek, beletettek nyolc évet, tégláról téglára harcoltak és építkeztek.

  A kormányfő kifejtette, a recept elkészült, Magyarország az a laboratórium, ahol a progresszív dominancia ellenszerét kikísérletezték, de már levetették a köpenyt, Magyarország megkapta a negyedik dózist, a beteg teljesen meggyógyult. Orbán Viktor elárulta, hogy a recept nyílt felhasználású, 12 pontból áll, az első hat pont:

  1. A saját szabályaink szerint kell játszani. Győzni csak úgy lehet, ha nem fogadjuk el a mások által kínált megoldásokat és utat. Aki az ellenfelei szabályai szerint játszik, az veszíteni fog.
  2. Nemzeti konzervativizmus a belpolitikában. A választók oldalán kell maradni. Példaként hozta, hogy azért állították fel a határkerítést, mert a választók azt mondták, építsék fel. A progresszívek a vágyálmaikat akarják a társadalomra kényszeríteni, de a fontos kérdésekben az emberek nem szeretik a baloldali lázálmokat. Meg kell találni azt a néhány kérdést, amelyben a baloldal teljesen elszakadt a valóságtól, és be kell mutatni.
  3. Nemzeti érdek a külpolitikában. A progresszívek úgy vannak vele, hogy a külpolitika a jók és rosszak küzdelme, de Orbán Viktor szerint az elmúlt száz évben legalább négy utolsó nagy csata volt. Leszögezte, hogy a nemzet az első, érdekalapú külpolitikára van szükség. Az ukrajnai háborúban elítélik a támadót, a megtámadottat segítik, de közben tudják, hogy Magyarországot nem Ukrajna védi meg, „micsoda csacsiság ez”, Magyarországot a NATO és a honvédség tudja megvédeni. Az emberek szívesen segítenek a menekülteknek, de a háború árát nem akarják fizetni, mert ez nem az ő háborújuk.
  4. Legyen médiájuk. A progresszív baloldal őrültségeit csak akkor tudják bemutatni, ha van média, ami segít ebben. A baloldalnak a média segíti felerősíteni a hangjukat, a modern nyugati média a baloldali állásponthoz igazodik. Akik a riportereket az egyetemeken tanították, már azok is progresszív baloldali elveket vallottak. A konzervatív szereplőknek nekiesnek, lejáratják őket. Orbán Viktor ismeri azt az elvet, hogy a pártpolitikának és a sajtónak el kell különülnie, így kellene lennie, de például a demokraták Amerikában nem tartják be ezeket a szabályokat.
  5. Leplezd le az ellenfeleid szándékát! A média megléte szükséges, de nem elégséges feltétele a győzelemnek, tabudöntögetőnek is kell lenni. Nem a ma, hanem a holnap tabuit kell ledönteni. Ezt Magyarországon úgy csinálják, már azelőtt nyilvánosságra hozzák, mire készül a baloldal, mielőtt megtennék. Először tagadni fogják, de nagyobb lesz a siker, mikor kiderül, hogy igazuk volt. Példaként a gyermekeket célzó LMBTQ-propagandát hozta, „ez nálunk még új dolog, de már most megsemmisítettük”.
  6. A baloldal a gazdaságot elvont eszmék szerint akarja működtetni, ez a jobboldal számára csapda, tilos. Eldöntötték, hogy csak olyan gazdaságpolitikát szabad csinálni, ami a választók többségének hasznos. A mottójuk: velünk még az is jól jár, aki nem ránk szavaz. A progresszívekkel még azok sem járnak jól, akik rájuk szavaztak. Az emberek munkát akarnak, előre akarnak jutni az életben.
 • A miniszterelnök elmondta: Magyarországon hogyan sikerült lelkes egyetemistáknak lebontania a diktatúrát, aztán megtörnie a progresszív-liberális közélet dominanciáját, és a konzervatív-keresztény értékek bástyájává válni.

  Azt is elmondta, hogy Patton tábornoktól azt tanulták: a csata kihozza belőlünk a legjobbat, és megtisztít mindentől, ami gyengévé tesz. Orbán Viktor kijelentette: a győzelemnek az a végső feltétele, hogy nekünk kell a legjobbakká válni. „Ha te vagy a győztes, te vagy a legjobb” – tette hozzá.

  A probléma, amivel meg kell most küzdeni konzervatívként, az a progresszív-liberálisok közéleti dominanciája, a legfontosabb hivatalokban ülnek, a média meghatározó pozícióit töltik be, ők készítik a magaskultúra indoktrináló alkotásait, ők mondják meg, hogy mi igaz és helytelen.

  Orbán Viktor szerint konzervatívként úgy kell érezniük magukat, mint Stingnek New Yorkban (Sting – Englishman In New York című számára utalt, és idézte: „I'm a legal alien”). Ez Magyarországon is így volt.

  Elmondta: Magyarországon kommunista diktatúra volt, az államgépezet azon dolgozott, hogy bebetonozza a hatalmát, akkor is woke-korszakban éltek a mindennapi szocialista diktatúrában, az állam irányította a nyilvánosságot és elnyomta a jobboldaliakat.

 • Tudjuk, hogy jobb beszédet érdemelnének, mint ami most következik, de délelőtt sem úszni, sem futni nem lehet világcsúcsot – kezdte beszédét Orbán Viktor.

  A kormányfő azzal folytatta, hogy egy hónapja nyerték meg zsinórban a negyedik választásukat, négy napja alapíthatta meg az ötödik konzervatív keresztény kormányt.

  Mindig jó, ha az ember barátok között beszélhet. Az különösen jó, ha az ember szavai mögött van fedezet, és mi, magyarok most joggal érezzük úgy, hogy a szavaink mögött van fedezet.

  Orbán Viktor szerint nagy utat tettek meg, a ’80-as években az egykori keleti blokkban illegálisan terjesztett szamizdatokból értesültek arról, hogy mi történik Amerikában. Akkortájt irigyelték a demokratikus vita kultúráját, a szabadságot, irigyelték Reagan elnököt karizmájáért, lendületességéért, miközben Magyarországnak szürke öltönyös kommunista funkcionáriusok jutottak, fullasztó légkör és kilátástalanság. Orbán Viktor szerint ha látták a Csernobil című sorozatot, lehet elképzelésük, hogy miről beszél.

  A miniszterelnök azt ígéri, beszédében elmondja, hogyan győzték le először a kommunisták rendszerét, aztán a liberálisokat, és legutóbb a nemzetközi liberális baloldal Magyarország ellen egyesített csapatait.

 • Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség videóüzenetet küldött a konferenciára, ebben elmondta, hogy Magyarország jó példa, szabad, tisztességes, gyönyörű ország, óvja a családokat, a népét, természeti kincseit. Tucker Carlson azt ígérte, hogy visszatér Magyarországra.

 • Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió elnöke köszöntőjében elmondta: nem okozott gondot, hogy előadókat találjanak a budapesti rendezvényre, mert értik, hogy Magyarországon milyen küzdelem folyik a globális érdekekkel szemben. A kritikusoknak azt üzente: büszkék arra, hogy Magyarországon vannak. Azt is kifejtette, hogy szerinte nem a médiának, az elitnek és a kioktató globális bürokráciának kell irányítania a demokráciákat, hanem a választóknak.

 • Szánthó Miklós nyitóbeszédében köszönetet mondott az amerikai barátaiknak a műholdfelvételekért, mert ahogy Orbán Viktor április 3-án mondta: a Fidesz győzelme még a Holdról is látszott.

  Isten, haza, család, ezek vagyunk mi, ez az, amiben hiszünk, ez az, amire büszkék vagyunk.

  Az Alapjogokért Központ főigazgatója kifejtette, a szomszédunkban dúló kegyetlen háború idején, amikor a nyugati világ együttállására lenne szükség, a nyílt társadalom hálózatának képviselői mással sincsenek elfoglalva, mint öncélú ideológiai csatározásokkal, mondvacsinált jogállamisági eljárásokkal.

  Szánthó Miklós szerint akár még hálásak is lehetnek, mert annyira túltolják a bringát, hogy ösztönös ellenreakciót váltanak ki a hitük, családjuk, nemzetük mellett elkötelezett emberekből.

  Szánthó Miklós arról is beszélt, hogy a mai nyugati világ egyik legsikeresebb közössége az övék, és megvalósítják a balliberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összefogását.

 • A konferencia elején Tóth Gabi a magyar himnuszt, míg Vastag Csaba az amerikai himnuszt énekelte el.

 • „A magyar jobboldal nagy felismerése, amire Nyugaton is kíváncsiak, hogy egy demokrácia nem csak liberális lehet” – nyilatkozta lapunknak Szánthó Miklós, a CPAC Hungary konferenciát szervező Alapjogokért Központ főigazgatója.

  A Konzervatív Politikai Akció Konferencia egy igazi amerikai konzervatív dzsembori, az elsőt még 1974-ben rendezte az Amerikai Konzervatív Unió. Ronald Reagantől kezdve Donald Trumpig minden republikánus elnök felszólalt az összejöveteleken, amelyre jobboldali gondolkodók, politikusok, influenszerek százai érkeztek és érkeznek, ma már nem csak az USA-ból, hanem a világ minden tájáról

  – mondta Szánthó Miklós az Indexnek.

  Május 19-én és 20-án kerül megrendezésre Budapesten a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferencia, amelyen több kormánypárti politikus, illetve Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond. A részletes program ITT található.

  Orbán Viktor beszédét percről percre tudósítjuk, továbbá mindkét napról több beszámolóval is jelentkezünk az Indexen.