18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

„Ömlik belőlem a vér, én ezt nem fogom túlélni!” – Előkerült az Újpesten megkéselt rendőr segélykérő hívása

D  MI20201224011
2022.05.19. 17:59
Egy rendőrségi podcastműsor vendége volt Lingvai Péter őrmester, akire még 2020 decemberében támadtak rá egy késsel, miután hangoskodás miatt járőrtársával bejelentést kaptak egy újpesti társasházba. A műsorban előkerült az a rádiófelvétel is, amelyen a férfi elmondja, mi történt vele.

2020. december 24-én késelték meg a főváros IV. kerületében azt a rendőrt, aki társával együtt egy Kassai utcai társasházba vonult ki, miután hangoskodás miatt bejelentést kaptak.

A hangoskodó férfi később rátámadt a kiérkező járőrök egyikére, akit többször meg is szúrt egy késsel. Járőrtársa, a 23 éves őrmesternő végül lelőtte a támadót. Lingvai Péter őrmestert később súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Nemrég a Budapesti Zsaruk Podcast műsorának vendége volt, amelyben felidézték a történteket. A műsor elején egy rendőrség rádiózás is hallható, amelyben az őrmester segítséget kér, egyúttal elárulja, hogy megszúrták, és dől belőle a vér.

Ömlik belőlem a vér, én ezt nem fogom túlélni!

– mondta Lingvai Péter a felvétel szerint, akit a diszpécser arra kért, hogy ne ő beszéljen, hanem azok, akik segítenek neki.

(Borítókép: Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit. A késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendőrt kórházba vitték. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)