Már el is ítélték a tapétavágós rablót

2022.05.19. 15:27
A Kalocsai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban felfegyverkezve elkövetett rablás miatt bíróság elé állított egy helybeli férfit, aki 2022. május 16-án kora délután egy kalocsai áruház parkolójában rátámadt az autója csomagtartójába pakoló idős asszonyra, és egy tapétavágó késsel elvágta a táskája szíját. A sértett megpróbálta visszatartani a rablót, ezért dulakodni kezdtek, végül azonban a támadó a kés pengéjét áldozata felé tartva a táskával együtt futásnak eredt.

A vád szerint a kalocsai férfi – az ügy vádlottja – egy helybeli nagyáruház parkolójában hátulról rátámadt a gépkocsija csomagtartójába pakoló idős asszonyra. Egy tapétavágó késsel elvágta a sértett vállán lévő fekete műbőr kézitáska pántját, és a táskát magához ragadta − írta meg honlapján az ügyészség

Az idős asszony megpróbálta a táskáját visszaszerezni, és a távozó férfi után eredt. A pulóverénél elkapva megpróbálta visszatartani a vádlottat, miközben segítségért kiáltott. A rabló, hogy megtarthassa a táskát, megpróbált szabadulni a sértett fogásából, ezért könyökével hátraütött, és a vállánál rángatta az asszonyt. Mivel azonban a sértett nem engedett, a vádlott a tapétavágó kés pengéjét felé tartva a táskával együtt kereket oldott.

Az asszony segélyhívására két fiatalember eredt az elkövető nyomába, aki ezt látva feléjük tartotta a tapétavágó pengéjét, és eldobta a táskát. Még ketten bekapcsolódtak a rabló üldözésébe, de megközelíteni nem merték a nála lévő kés miatt. Több utcán keresztül követték, eközben azt is látták, amint a kést egy kukába dobta. Az időközben értesített kalocsai rendőrök a menekülő rabló útját állták, és őrizetbe vették.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt az őrizet 72 órás tartama alatt bíróság elé állította. A Kalocsai Járásbíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően bűnösnek mondta ki, és öt év fegyházbüntetésre ítélte, továbbá a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.