Orbán Viktor: Fel kell készülnünk a sorsdöntő európai választásokra

2022.05.20. 11:47

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Tom Van Griekent, a belgiumi Flamand Érdek párt elnökét, aki a Budapesten megrendezett CPAC Hungary konferencia egyik előadója – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyaláson részt vett Gál Kinga, a Fidesz alelnöke és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is. A megbeszélésen elhangzott, hogy a kontinens konzervatív pártjainak össze kell fogniuk, hogy megvédjék a hagyományos európai életformát, amely a nemzetekre, a családokra, a hitre, a munkára épül.

Orbán Viktor megismételte a CPAC-konferencián is hangoztatott álláspontját: a következő két évben fel kell készülni, és a 2024-es európai választásokon együtt és szervezetten fellépve vissza kell venni az európai intézményeket a baloldaltól.

Mint korábban megírtuk, csütörtökön kezdődött Budapesten a Conservative Political Action Conference (CPAC-) konferencia. Az esemény fő szónokául Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel. A rendezvény központi tematikája az Isten, haza, család hármas egysége.