Fekete-Győr András: Nem krumplit lóbálni megyek be a parlamentbe

DSC7460
2022.05.20. 20:46
„Azért az mindenki számára lejött, hogy ez nagyon nem az ő szakterülete” – ezt már Pintér Sándorról, miniszterjelölti meghallgatása apropóján mondta a Momentum frakcióvezetője.

Pintér Sándor miniszterjelölti meghallgatásán a Momentum részéről Tóth Endre és Szabó Szabolcs kérdezték a leendő belügyminisztert. A meghallgatásról Fekete-Győr András frakcióvezető az Atv Egyenes Beszéd című műsorában úgy fogalmazott:

Azért az mindenki számára lejött, hogy ez nagyon nem az ő szakterülete. Ő egy korábbi rendőr, ő nem volt egészségügyi dolgozó, és nem állt még soha katedrán.

A politikus a Momentum parlamenti munkájáról hangsúlyozta, érvek mentén kívánnak politizálni.

Nekünk most kezdődött meg történetünk első parlamenti ciklusa, mi egy olyan politikai kultúrában hiszünk, ahol érvek és ellenérvek vannak. Tehát nem krumplit lóbálni megyek be a parlamentbe, vagy változatos szitokszavakkal átkozni Magyarország miniszterelnökét, hanem a miniszterelnök politikáját fogom kritizálni, és vele szemben fogunk meghatározni alternatívát.

Az ellenzék által sokat kritizált V4 együttműködésről a politikus azt mondta, többet kellene érnie a V4 összefogásnak annál, mint amilyen helyzetben jelenleg van. 

Mint mondta, egy regionális együttműködés ezen négy ország között szólhatna felsőoktatási együttműködésről, szólhatna egy közös energiapolitikáról, tudományos együttműködésről a különböző városok egyetemei között.

Rengeteg lehetőség lenne szorosabbra fűzni a szálakat, kulturális, gazdasági, társadalmi területeken, ezeket nem látjuk jönni. Inkább azt láttuk, hogy Orbán Viktor, meg Kaczynski, Lengyelország vezetője közösen kritizáltak, opponáltak, akadályokat gördítettek az európai integráció szerelvényei elé. 

– fogalmazott Fekete-Győr András, aki elmondta, aggódik a magyar energiabiztonságért, amelyet veszélyben lát a szankciók miatt.

Ha a földgázra nem is fog kivetni az unió szankciókat, de az orosz civil felhasználású nukleáris energia importjára már kivethet szankciókat, és ha ezt megteszi, akkor a Paks egyes reaktorblokkok is le fognak állni, mert az orosz fűtőanyaggal működik.

– mondta a Momentum frakcióvezetője. 

(Borítókép: Fekete-Győr András. Fotó: Kaszás Tamás / Index)