Gulyás Gergely: Az apa férfi, az anya nő, a férfiak pedig nem szülhetnek

image 6483441 (1)
2022.05.20. 10:43
A magyar jobboldalhoz közelebb állnak az amerikai republikánusok, mint a liberális baloldal játékszabályait elfogadó nyugat-európai jobbközép pártok – mondta Gulyás Gergely pénteken a CPAC Hungary konferencián, és hangsúlyozta, a Fidesz nem fogadta el, hogy a posztkommunisták határozzák meg a közéletet Magyarországon.

Az amerikai konzervatívok sokkal közelebb állnak a magyar jobboldalhoz, mint a nyugat-európai jobbközép pártok, amelyek elfogadták, hogy a liberális baloldal szabályai szerint játszanak – mondta Gulyás Gergely pénteken a CPAC Hungary konferencián, és hozzátette: ha a magyar jobboldal a barátait keresi, vagy közvetlenül a szomszédba, vagy egyenesen a tengerentúlra kell mennie.

A férfiak nem szülhetnek

Gulyás Gergely az európai jobboldal balratolódására példaként említette, hogy az EU szerint már a férfiak is szülhetnek.

Az apa férfi, az anya nő, a férfiak pedig nem szülhetnek

– jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint a magyar kormány sokat tett azért, hogy Magyarországon legyenek olyan alapvető társadalmi igazságok, amelyeket senki nem kérdőjelez meg.

Gulyás Gergely emlékeztetett: hazánkban évtizedeken keresztül kommunizmus volt, majd nem sokkal később ennek a rendszernek a működtetői akarták megmondani, hogy mi a liberális demokrácia.

A magyar jobboldal nem hagyta, hogy az élet minden területét a posztkommunisták határozzák meg

– húzta alá a miniszter, és hozzátette, Magyarországon nemcsak választásokat nyertek a konzervatívok, de van jobboldali sajtó és think tank világ is, ami lehetővé teszi a valódi versenyt a közéletben.

A konzervatív magyar kormány politikájának pilléreiről is beszélt a miniszter, aki elmondta, hogy amikor átvették a kormányzást, még 12 százalék volt a munkanélküliség, amit sikerült 3,5 százalékra csökkenteni. A közmunkaprogramról szólva Gulyás Gergely kifejtette, eleinte még több százezer ember dolgozott ilyen keretek között, de ma már csak 80 ezer a közfoglalkoztatottak száma.

Fel kell zárkóztatni a vidéket

A miniszter az urbanizációról is szót ejtett, és hangsúlyozta: vidéken is hasonló életszínvonalat kell biztosítani, mint a nagyvárosokban. A Magyar Falu Programot kiemelve pedig elmondta, hogy a 3200 magyar kistelepülésből 1200-ban már sikerült a negatív elvándorlási folyamatokat megfordítva megállítani a népességcsökkenést.

Ez is mutatja, hogy egy világos és jól kivitelezett konzervatív kormányzati politikának vannak kézzelfogható pozitív következményei – húzta alá a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Zárásként sok sikert kívánt a novemberi félidős választásokra az amerikai republikánusoknak.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)  • Tippek
  • Árfolyam