A rendőrök nem mindennapi rajtaütést tartottak Hajdú-Bihar megyében

2022.05.20. 08:57
Egy kábítószer-kereskedő bűnszervezet hét tagját fogták el. Kilenc házkutatás során 6 millió forint értékben tárgyakat, 3 millió forint értékben pedig készpénzt foglalt le a rendőrség.

Egy kábítószer-kereskedő bűnszervezet hét tagját fogták el a rendőrök kedden Hajdú-Bihar megyében – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A nyomozás adatai szerint egy téglási és egy hajdúhadházi férfi rendszeresen árult kábítószert három debreceni, egy nyírábrányi, valamint egy hajdúhadházi ismerősüknek, akik megyeszerte kereskedtek a tiltott szerekkel. Főképp amfetaminszármazékokat és marihuánát értékesítettek, alkalomadtán viszont új pszichoaktív anyaggal is üzleteltek.

A hajdú-bihari nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki mind a hét férfit, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Otthonukban kábítószergyanús anyagokat, fehér port, növényi származékokat, valamint az értékesítésükhöz szükséges eszközöket foglaltak le. A gyanúsítottakkal szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás adatai szerint a téglási, 33 éves V. Balázs, valamint a hajdúhadházi, 29 éves V. Ferenc rendszeresen árultak kábítószert három debreceni, egy nyírábrányi, valamint egy hajdúhadházi ismerősüknek. A rendőrök kilenc házkutatás során 6 millió forint értékben tárgyakat és 3 millió forint készpénzt foglaltak le. Hét fogyasztót is elszámoltattak, nekik kábítószer birtoklása vétség miatt kell felelniük.