Szalagkorlátnak csapódott a 19 éves sofőr, védekezni próbált a balesetben

2022.05.21. 06:33
Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Budapest felé vezető oldalon, Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 36-os kilométerszelvénynél egy román rendszámú kamion külső forgalmi sávban kialakult torlódás miatt megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd a belső sávban megállt. Ez utóbbit akarta a belső sávba áttérve, balról kikerülni egy fehér jármű, ám a mögötte haladó szürke gépkocsi sofőrje hátulról nekiütközött, ezért a fehér kocsi kisodródott, szalagkorlátnak ütközött, a szürke autó sofőrje pedig tovább hajtott. Később ő tért vissza a helyszínre.

A helyszíni szemle közben rögzített nyomokból a rendőrök arra következtettek, hogy egy negyedik gépjármű is részt vett a balesetben, amit a helyszínre visszatérő sofőr megerősített.

A baleset következtében a fehér autó 19 éves sofőrjét súlyos, a belső sávban veszteglő kisteherautó 21 éves vezetőjét könnyű sérüléssel vitték kórházba. A fehér jármű 19 éves utasa a helyszínen meghalt.

A baleset következtében a személyautó szintén 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyebb sérüléssel.