Nem lesz összellenzéki jelölt az egri időközi választáson

20220403121416  MG 4193
2022.05.22. 15:11
Eger választhat: a Mi Hazánk vagy a Fidesz.

A Fidesz–KDNP kétharmados parlamenti többségét hozó, április 3-i országgyűlési választások után sem marad politikai izgalmak nélkül Magyarország: újra lehet időközi választásokat tartani, márpedig a járványhelyzet miatt több mint 160 ilyen lesz, ráadásul tovább bővül a sor a parlamenti mandátumot nyerő politikusok miatt.

Az egyik érintett város Eger, ahol szombaton jelentette be visszalépését közösségi oldalán az időközi választáson induló egyik jelölt. Vermes Ádám elvileg közös ellenzéki jelölt lett volna a 7. számú egri választókerületben, ám visszalépését azzal indokolta, hogy megítélése szerint egy sikeres kampány lefolytatásának feltételei nem állnak fenn jelen pillanatban.

Az Egerhirek értesülései szerint a helyi Momentum és az MSZP már eleve nem díjazta Vermes Ádám jelöltségét, és végül egyetlen jelölt indulását sem támogatták a hajdúhegyi időközi választáson. Szerdára a Párbeszéd is kihátrált a jelölt mögül, akinek hátországában így a Jobbik, a DK és az LMP maradt. Vermes Ádám hivatalos jelölő szervezete a DK–Jobbik tandem volt, az LMP pedig mint támogató jelent meg a képletben.

Egerben azért tartanak időközi választást június 26-án a 7. számú egyéni választókerületben, mert Berecz Mátyás az országgyűlési választások előtt, még márciusban lemondott az önkormányzati képviselőségről.

A választás.hu szerint egyelőre két független jelölt, Domán Dániel, Oravecz János Tamás, valamint a Fidesz–KDNP jelöltje, Orosz Lászlóné és a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Bábel Ildikó közül választhatnak az egriek.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)  • Hírek
  • Megtakarítás