Szörnyethalt egy 15 éves fiú, miután motorjával egy vonattal ütközött Vámosgyörknél

2022.05.22. 10:12
Motorjával egy vasúti átkelőnél gyorsvonattal ütközött péntek este Vámosgyörk és Horcsány között egy 15 éves fiú.

A fiatal egy barátjával motorozott a közeli szántóföldeken, amikor valamiért lemaradt. Hogy behozza a hátrányt, a másik motoros után sietett, és dacára a piros jelzésnek, a sínekre hajtott. A vonat a síneken áthaladó fiút azonnal letarolta és több száz méteren keresztül tolta maga előtt.

A jármű a felismerhetetlenségig összetört. Később kiderült, a tinédzser nem rendelkezett jogosítvánnyal 

Az eddigi adatok alapján május 20-án, az esti órákban Vámosgyörk és Hort–Csány közötti mellékúton található vasúti átkelőhelynél eddig tisztázatlan körülmények között egy motorkerékpáros az éppen ott elhaladó gyorsvonatnak ütközött

– mondta a Tényeknek a rendőrség. Hozzátették, hogy a fiú barátja már csak a csattanást hallotta, mikor visszafordult, már csak a roncsokat látta. A vonat csaknem óránkénti 120 kilométeres sebességgel száguldott, a vezető pedig már nem tudott megállni. A MÁV közlése szerint a mozdonyvezető mindent az előírásoknak megfelelően tett, és a fényjelzés is megfelelően működött.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy péntek este a Kassáról Budapestre tartó vonat Vámosgyörk és Hort–Csány között egy vasúti átjáróban elütött egy motorost. A MÁV közlése szerint a motoros olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a helyszínen meghalt.