Két raktárépület gyulladt ki Debrecen külterületén

2022.05.23. 11:57 Módosítva: 2022.05.23. 12:05
Egy műanyagokkal teli raktárépület gyulladt ki Debrecen külterületén. A tűz a szélben egy szomszédos raktárra is átterjedt.

Kigyulladt két raktárépület hétfő délelőtt Debrecen-Bánk térségében, a tüzet nagy erőkkel kezdték oltani, az eddigi információk szerint senki sem sérült meg – közölte az MTI-vel a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Papp Kunkli Nóra a helyszínről arról számolt be, hogy egy ötszáz négyzetméter alapterületű, műanyagokkal megrakott raktárépület gyulladt ki, és a tűz az erős szélben átterjedt a szomszédos, háromszáz négyzetméteres raktárra is.

Az oltásban több mint hatvan tűzoltó vesz részt tizenhét járművel, a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez a környéken.

Az egészségre káros mértékben nem mutattak ki veszélyes anyagot a levegőben – tájékoztatott a szóvivő. A katasztrófavédelem kora délután azt közölte, hogy sikerült körülhatárolni a tüzet, ezzel megakadályozták a lángok továbbterjedését.