Hatalmas munka árán sikerült eloltani a debreceni tüzet

2022.05.23. 21:37

Több óra alatt sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak a Debrecen Bánk városrészében egy műanyagokat gyártó cég raktárépületeiben hétfő délelőtt keletkezett tüzet – közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője délután az MTI-vel.

Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint egy ötszáz négyzetméter alapterületű, műanyagokkal megrakott raktárépület gyulladt ki. A tűz az erős szélben átterjedt az aljnövényzetre, majd a szomszédos, háromszáz négyzetméteres raktárra is. A környező területen, mintegy kétezer négyzetméteren, szintén műanyag tárgyak égtek.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával tizenhét járművel több mint hatvan tűzoltó – a debreceni, a hajdúszoboszlói, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási, a berettyóújfalui, a nyíradonyi és a püspökladányi hivatásos egységek, valamint a debreceni önkéntes tűzoltók – vett részt az oltásban. A tüzet tizenhárom vízsugárral, két vízágyúval és egy létrasugárral fékezték meg – közölték.

A Hajdú-Bihar és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez a környéken. Az egészségre káros mértékben nem mutattak ki veszélyes anyagot a levegőben – közölte a szóvivő.

A tűz miatt az elektromos művek a munkálatok biztonsága érdekében egy meghatározott területet leválasztott az áramhálózatról, emiatt csaknem nyolcszáz ember maradt áram nélkül mintegy két órára.