A szabálytalan parkolást kérte számon valaki a mentőknél, nem maradt válasz nélkül a felvetés

2022.05.23. 15:53

Saját közösségi oldalán üzent az Országos Mentőszolgálatnak egy férfi, aki nehezményezte, hogy a Bem rakparton ki kellett kerülniük az arra járóknak az egyik parkoló mentőautót. 

Az üzenet írója szerint a mentőautónak lett volna elegendő helye ahhoz, hogy teljesen felálljon a járdára, ám szerinte a sofőr mégis úgy állt meg, hogy a helyszínen lévőknek ki kelljen kerülniük. A férfi egyúttal arra kérte a mentősöket, hogy vizsgálják ki, miért így állt meg kollégájuk az érintett szakaszon.

Tudom, hogy hasznos, amit csinálnak, de ezt csak azért csinálta a sofőr, hogy mindenki lássa, milyen fontosak! Felháborító!

– kommentálta a történteket az üzenetíró férfi.

A mentőszolgálat reakciójában kifejtette: a gépkocsivezető kollégájukat nem hallgatták meg, a parkolóhely szabályos használata pedig jelentősen nehezítette volna több mentőeszköz, így például a hordágy, a hordszék és a board teströgzítőhöz való hozzáférést is. Indoklásuk szerint ez a beteg mozgását és elszállítását is nehezítette volna.

Digitálisan rögzített adataink alapján a mentőautó 36 percet várakozott a helyszínen, az ezzel okozott kellemetlenségek miatt szíves megértését kérjük!

– válaszolta az Országos Mentőszolgálat.