Az NNK elárulta, melyik városban halt meg a legtöbb koronavírusos beteg

DVAST20210428124
2022.05.24. 20:40
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint Miskolcon halt meg a legtöbb koronavírusos beteg 2021. február 1. és 2022. január 31. között. A statisztikák szerint több olyan fővárosi kerület is volt, ahol az elhunytak száma meghaladta a háromszázat.

Miskolcon halt meg a legtöbb koronavírusos beteg 2021. február 1. és 2022. január 31. között a településenkénti lebontás szerint – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adataiból. A borsodi megyeszékhelyen 475 fertőzött hunyt el, amit előbb Debrecen követ 414 elhunyttal, az összesítés harmadik helyére pedig Szeged került 399-cel.

A fővárosi kerületek közül a III., a XI., a XIII. és a XVIII. kerületben jegyezték fel a legtöbb áldozatot. Ezen kerületek közül több is volt, amelyben a háromszázat is meghaladta az elhunytak száma.

Az Átlátszó cikke szerint a budapesti lista végén az V. kerület található, ahol a vizsgált időszak alatt 35 covidos beteg vesztette életét. A portál azt is megjegyzi, hogy az NNK adatai alapján több száz, főképp kistelepülés is volt, ahol mindössze egy fertőzött beteg halt meg.

Hetente közölnek adatokat

Május elején a koronavírus tájékoztató központ közölte, hogy már csak hetente tesz közzé adatokat a koronavírus-betegséggel kapcsolatban.

A kedvező járványhelyzetre tekintettel májustól heti adatközlés lesz, legközelebb jövő héten közlünk járványadatokat

– írták.

A május 18-án közölt adatok szerint az azt megelőző héten 4749 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, és 103 beteg halt meg. 

(Borítókép: Vasvári Tamás / MTI)