Mennyire emlékszik még a Kádár-korszak hétköznapjaira?

F  PG19651025002
2022.05.26. 18:21

Kádár János, aki 1956-tól 1989-ig az ország első számú vezetője volt, már életében névadója lett annak a korszaknak, amit neveztek gulyáskommunizmusnak, frizsiderszocializmusnak, vagy egyszerűen kádárizmusnak is. A „legvidámabb barakkban”, ahogy nyugaton – legkevésbé sem ismerve a helyi viszonyokat – leegyszerűsítve nevezték akkortájt hazánkat, nem mindig és nem mindenkinek volt legvidámabb az élet, de kétségtelen, hogy akik nem konfrontálódtak a hatalommal, lemondtak néhány szabadságjogukról, azok viszonylagos nyugalomban élhették a mindennapjaikat. Emlékeznek még a korszak mindennapjaira? Tegye próbára az emlékezetét!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: szárítóbúrák alatt ülnek a modellek a Budapesti Fodrász Európa-bajnokság második napján a Nemzeti Sportcsarnokban, amikor estélyi hajviselet készítésében versenyeznek a résztvevők 1965. október 25-én Fotó: Pálfai Gábor / MTI)