Műszaki hibás lett a kamion, az út közepén hagyták a vontatmányt az M7-esen

2022.05.26. 07:26
Egy rostokoló kamion mögött próbált volna meg haladni az M7-es autópályán a Magyar Közút egyik fonyódi minőségellenőre. A sofőr ekkor finoman rádudált az előtte haladó járműre, melynek természetesen csak a vontatmányát látta maga előtt. A lassan haladó kamionnal viszont csak egy probléma volt: az, hogy valójában ott sem volt.

Az M7-es autópályán haladt nemrég a Magyar Közút Zrt. egyik fonyódi útellenőre, amikor az autópályáról lekanyarodva, a csomóponti ág végén megállt egy kamion mögött, ami semerre sem mozdult.

A mérnökség munkatársa ekkor finoman dudálni kezdett az előtte rostokoló járműre, reakció azonban erre sem érkezett. A sofőr végül kiszállt és megnézte, mi lehet a gond.

Ekkor vette észre, hogy azért nem tud továbbhaladni, mert a vontatmány valójában kamion nélkül parkol az érintett útszakaszon. Az útellenőr ezután nekiállt körbekúpozni az elhagyatott szerelvényt, majd figyelmeztető táblákat is kihelyezett a többi közlekedő számára.

A Magyar Közút közösségi oldalára feltöltött bejegyzés szerint korábban műszaki hiba miatt kellett elvinni a hiányzó kamiont, és bár küldtek helyette másikat, az nem érkezett meg addigra, amikor a mérnökség munkatársa megtalálta.