Nő a veszély, már fotók is készültek a Pest megyei medvéről

2022.05.26. 19:07
Most már biztos, hogy medve járja Pest megyét, hajnalban egy vadkamera rögzített képket róla.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, a Pest és Nógrád megye határán lévő Acsán medvét láttak. Szerdán egy magányosan kóborló barnamedvéről érkezett lakossági bejelentés az acsai önkormányzathoz, amelyet követően kiadták a figyelmeztetést.

Akinek ismerőse erdőjáró (gombász, erdész stb.), sürgősen értesítse, hogy NE menjen az erdőbe, illetve azonnal hagyja el!

– közölte a helyi önkormányzat.

A Pilisi Parkerdő most felvételeket is osztott meg az acsai medvéről, Iklad közelében készültek fényképek a vadról. Mint írják, a helyi vadásztársaság leshelyének környékén kihelyezett vadkamera rögzítette ma hajnali három óra körül a medvét.

Az állat két órán keresztül tartózkodott a településtől keletre található erdőfoltban, mintegy húsz kilométerre a tegnapi észlelés helyszínétől, az Acsa és Püspökhatvan közötti úttól

– közölte a Pilisi Parkerdő Zrt..

A parkerdő közölte, hogy a DunaIpoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakembereivel közösen fokozott, közös ellenőrzéseket tartanak a térségben, hogy az állat tartózkodási helyét minél pontosabban nyomon követhessék. Hozzátették: a Gödöllői Erdészet területén a szakemberek jelenléte mellett vadkamerák is üzemelnek, melyek a nap 24 órájában rögzítik az eseményeket.  • Tippek
  • Biztosítás