18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Testi-lelki pokolban élt négy kiskorú gyermek egy dél-hevesi családban

2022.05.26. 14:27
Komoly lelki károsodást szenvedett az a négy kiskorú gyermek, akiket szüleik minden szempontból rendkívül elhanyagoltak, sőt egyiküket mostohaapja szexuálisan is bántalmazott. A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt az elkövetőkkel szemben.

A vádlottaknak három közös kiskorú gyermeke volt, valamint velük élt az anya előző kapcsolatából született nagyobb lánya is. A család 2019 tavaszától emberhez méltatlan körülmények között lakott egy bérelt ingatlanban, ahol a legkisebb lány kivételével közös ágyban aludtak az egyik szobában. A vádlottak elhanyagolták gyermekeiket, néha még elegendő élelmet sem adtak nekik − közölte az ügyészség

Lesújtó körülmények

Otthon nem foglalkoztak velük, de nem járatták őket rendszeresen óvodába, illetve iskolába sem. Ennek következtében a kicsik testi fejlettsége, szókincse, valamint általános ismeret- és szociális szintje messze elmaradt a kortársaikétól. A gyermekek mosdatlanok, ápolatlanok voltak, egyikük visszatérően fejtetvességtől szenvedett. Az anya rendszeresen prostitúciót folytatott, míg a gyakran otthon is kábító hatású anyagokat fogyasztó apa alkalmi munkákat vállalt.

A nevelőapa már korán megkörnyékezte az akkor még gyermekkorú nevelt lányát, többször előfordult, hogy – miután a kisebbek már elaludtak – mellé húzódott a közös ágyban, így elégítve ki nemi vágyát.

A gyermekek sérelmére elkövetett tevőleges és mulasztásos bűncselekményeknek az vetett véget, hogy az illetékes gyámhatóság a kiskorú sértetteket 2020 őszén kiemelte a szülői házból, és ideiglenes hatályú elhelyezésüket, majd nevelésbe vételüket rendelte el.

Végleges eltiltást kaphatnak 

A Heves Megyei Főügyészség a szülőket négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, emellett a letartóztatásban lévő férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja. Vádiratában a főügyészség az apát illetően 11 év 6 hónap fegyházbüntetésre, míg az anya esetében két év börtönbüntetésre tett mértékes indítványt, valamint mindkettejük esetében indítványozta a gyermekekkel kapcsolatos minden foglalkozástól történő végleges hatályú eltiltást a határozott idejű közügyektől eltiltás mellett.

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket, és használja a cikk végén található bejelentőfelületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!
Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.