Lövöldözés a budapesti belvárosban, közzétette a videót az ügyészség

2022.05.27. 12:12
Az ügyészség honlapján közzétettek egy videót, amelyen az látható, hogy május 15-én a budapesti bulinegyedben egy verekedés közben gázpisztollyal lövöldöztek.

Azt írták: a VII. kerületben, egy társasház előtt verekedett össze másfél héttel ezelőtt két társaság. A konfliktus azzal kezdődött, hogy a két fő gyanúsított – egy 25 és egy 23 éves férfi –, valamint az élettársaik között „erőteljes szóváltás” kezdődött, amelyet követően a csoportok összeverekedtek.

A csetepaté közben a 25 éves férfi egy – a jelenlegi adatok szerint – gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le, amely személyi sérülést nem okozott.

Ezalatt a 23 éves férfi társaival együtt, baseballütőkkel és bokszerekkel támadt rá a másik társaságra.

Ezzel kapcsolatban az ügyészség egy videót is közzétett a honlapján. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága az ügyben csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, valamint zaklatás bűntette miatt nyomoz.

Az ügyben jelenleg összesen öt gyanúsított van.

Az ügyészség szerint a 25 és a 23 éves férfi esetében megállapították, hogy a bűncselekmények elkövetését a köztük és a barátnőik közötti személyes ellentét, féltékenység motiválta.

A terhükre rótt bűncselekmények személyes jellegűek, amely konfliktus közöttük a jövőben is reálisan fennállhat, kiújulhat. Épp ezért elrendelték az egymástól, valamint egymás élettársaitól való távoltartásukat, továbbá a fegyverhasználat, valamint a „csoportos zaklató fellépés” miatt elrendelték a bűnügyi felügyeletüket is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport