Lezuhant egy ejtőernyős Székesfehérvárnál

2022.05.27. 18:51
Halálos ejtőernyős baleset történt Székesfehérvár-Börgönd repülőtéren. Az 50 éves férfit újraélesztették, de belehalt sérüléseibe.

Feltehetően az ejtőernyő hibája miatt földbe csapódott egy férfi péntek délután a Székesfehérvár-Börgönd repülőtéren. Az 50 éves sérültet újraélesztették, de belehalt sérüléseibe – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs referense az MTI-vel. A police.hu-n később azt írták, hogy a baleset körülményeit a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja.

283621011 1391081271331009 427791738136205508 n
Fotó: police.hu

Szabó Imre elmondta, hogy csoportos ejtőernyős ugrást hajtottak végre, de a férfi ernyője nem nyílt ki, ezért a segédernyővel próbált landolni, de lezuhant.

A rendőrségi honlapon azt közölték, hogy a baleset körülményeit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya – szakértők bevonásával – büntetőeljárásban vizsgálja.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere részvétét nyilvánította ki a halálos kimenetelű ejtőernyős balesetet követően. Hivatalos Facebook-oldalán azt írta, az ejtőernyőzés, mint minden extrémsport, magában hordozza a veszélyeket, de a tragédiára mégsem lehet felkészülni.

Ma városunk repterén, Börgöndön halálos balesetet szenvedett egy ejtőernyős sportoló. Székesfehérvár minden polgára nevében őszinte részvétem nyilvánítom az elhunyt családja, barátai és sporttársai felé. Székesfehérvár nem feledi emlékét!

– fogalmazott a polgármester.