18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Magának való embernek ismerték az aszódi férfit, aki megölte a két kislányát

2022.05.29. 06:08
Depressziós, magának való embernek ismerték a szomszédok azt az aszódi férfit, aki a gyanú szerint megölte a két kislányát, majd magával is próbált végezni. A meggyilkolt lányok édesanyja hiába kért segítséget. A rendőrség szerint ők megtették a szükséges intézkedéseket, az aszódi lakásnál is jártak, de nem mentek be, pedig a két gyerek akkor már holtan feküdt bent – tudta meg az RTL Híradó.

Az egyik szomszéd elmondása szerint hétfőn-kedden furcsa szagot kezdett érezni, amelyre először azt hitte, hogy valamilyen madár teteme lehet az. Amikor az egyik szomszédja átment hozzá beszélgetni csütörtökön és ő is érezte a szagot, akkor gondolta, hogy a 46 éves férfi öngyilkos lett, mert azóta, hogy elhagyta a családja, nagyon megváltozott. 

A szomszédasszony azonnal szólt a közös képviselőnek és percekkel később megérkeztek a rendőrök és a tűzoltók, akik létrával mentek fel a lakáshoz, és egy rést nyitva az üvegen jutottak be és megtalálták a 14 és 16 éves lányok holttestét. A szomszédok szerint a rendőrök a többi lakót beparancsolták a lakásaikba.

Ő egy nagyon zárkózott, magának való ember. Én mindig depressziósnak láttam. Sajnáltam is néha, láttam, hogy ez az ember nem találja a helyét a világban, mióta elhagyta a családja

– fogalmazott a szomszéd az RTL Híradónak.

A Nem tehetsz róla, Tehetsz ellene alapítvány szerint a lányok anyja hozzájuk fordult először segítségért a hét közepén, amikor már napok óta nem hallott a két gyereke felől. 

Az édesanya elmondása szerint végigjárt minden hivatalos lehetőséget. A rendőrség szerint ők megtették a szükséges intézkedéseket, az aszódi lakásnál is jártak, de nem mentek be, pedig a két gyerek akkor már holtan feküdt bent. 

A bejelentést követően az elsődleges intézkedéseket a rendőrség elvégezte. Akkor nem merült fel olyan körülmény, ami a lakásba történő erőszakos bejutást indokolta volna. Az ORFK Bűnügyi Főigazgatósága szakirányítás keretében vizsgálja a több megyét is érintő körözési eljárást. Jelenlegi ismereteik alapján azonban nem történt szabálytalanság. 

– mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Nem tehetsz róla, Tehetsz ellene alapítvány az édesanyát idézve elmondta, hogy a legkisebb lány védelem alatt állt az apja korábbi erőszakos viselkedése miatt. A jogvédő szervezet szerint ez az eset is rávilágít a rendszer hibáira.