Szabó Tímea: Magyarország szégyenletesen le van maradva

D KOS20211108001
2022.05.29. 12:20
A Párbeszéd a gyermekvédelmi rendszer megerősítését követeli, Szabó Tímea szerint több tízezer gyermek éhezik, és százezernél is több gyermek alultáplált Magyarországon.

„Magyarországon a mai napig legalább félmillió gyermeket érint közvetlenül a szegénység és a gazdasági válság, a kormány megszorító tervei tovább ronthatnak a helyzetükön. A Párbeszéd a gyermekvédelmi rendszer megerősítését, a gyermekétkeztetés kiterjesztését és a gyermekegészségügy fejlesztését követeli” – közölte Szabó Tímea vasárnap.

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese szerint Magyarország szégyenletesen le van maradva a gyermekszegénység elleni küzdelem területén.

Több tízezer gyermek éhezik, és százezernél is több gyermek alultáplált. A gyermekek közel felét pedig a szegénység és a társadalmi kirekesztettség fenyegeti. A gyermekéhezés továbbra is jelen van, a gyermekétkeztetés a szünidőkben és a hétvégéken továbbra sem megoldott, a hatósági áras élelmiszerek pedig nem fognak segíteni a legszegényebb családok problémáinak enyhítésében

– fogalmazott az ellenzéki politikus a közleményében.

Szabó Tímea arra figyelmeztet, hogy a gazdasági válság tovább mélyíti az egyenlőtlenségeket, és megnehezíti a legszegényebb családok életét.

A Párbeszéd ezért követeli a gyermekétkeztetés kiterjesztését, a gyermekegészségügy fejlesztését, a gyermekvédelmi rendszer megerősítését. A párt szerint növelni kell a szociális és gyermekvédelmi dolgozók fizetését, és meg kell tiltani, hogy az eladósodottság miatt gyermekes családokat rakjanak az utcára.

(Borítókép: Szabó Tímea 2021. november 8-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)