Borúsan indul a hét, fokozatosan melegszik majd az idő

DEBRE20220214005
2022.05.30. 06:02
Hétfőn a szakadozott felhőzet mellett az ország nagy részén számítani lehet néhány órás napsütésre. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 19 és 25 fok között várható, a tartósabban borongós tájakon számíthatunk hűvösebb időre.

A szakadozott felhőzet mellett az ország nagy részén számítani lehet néhány órás napsütésre. Helyenként előfordulhat eső, zápor, valamivel nagyobb eséllyel Magyarország délkeleti felén. Estétől a délkeleti határ közelében egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati, majd délnyugati szelet időnként élénk lökések kísérik – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 25 fok között alakul,

a tartósabban borongós tájakon számíthatunk hűvösebb időre.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint veszélyes időjárási jelentés nem várható Magyarország területén. 

időjárás
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint hétfőtől már fokozatos melegedés kezdődik az időjárásban, emiatt a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél jelentkezhetnek panaszok. Fáradékonyság, tompaság, keringési problémák alakulhatnak ki, felerősödhetnek a gyulladásos panaszok.

(Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI)