Lyukas szívvel született a kisfiú, újjáépítették a család házát, hogy megműthessék

2022.05.30. 06:00
Adományból, rokonok és ismerősök munkájával szinte újra felépítették egy ötgyerekes család házát a Somogy megyei Nemesdéden. Az egyik gyermek lyukas szívvel született, műteni kell, de a kórházból nem engedték volna vissza a romos házba, így a családon végül egy kaposvári vállalkozó segített.

Az ötéves kisfiú a család második legnagyobb gyereke, két éve derült ki véletlenül, hogy lyukas szívvel született. Az édesanya elmondása szerint a kisfiú elesett egy kis játékmotorral és bevitték a sürgősségire, ahonnan egyből a kaposvári gyerekosztályra vitték őket. Ott derült ki, hogy mi a baj – tudta meg az RTL Híradó.

A kisfiú szívén egy csaknem három centiméteres lyuk van, amit két éven belül meg kell műteni. Az ötgyerekes nemesdédi család azonban akkor még egy romos házban lakott, a kórházból oda nem engedték volna vissza a gyereket.

A család az apa havi százezer forintos jövedelméből és a gyerekek után járó pénzből él, ezért egyedül nem tudtak volna rendezett otthont teremteni maguknak. 

Ugye nekünk a gyerekeket el kell tartani, mi abból a kis pénzből, amit kapunk, azt ráköltjük a gyerekekre. Ugye, kaját veszünk belőle, kell a konyhára, villany-vízre

– nyilatkozta az édesapa az RTL Híradónak.

A család helyzetéről az sonline.hu írt először, így jutott el a történetük egy kaposvári vállalkozóhoz, aki két lakókonténert adott a családnak, majd építőanyagot vett és elkezdték a ház felújítását. A munkálatokat három hónapja kezdték, nagy részét a családtagok, ismerősök végezték el. A ház a héten készült el, a bebútorozáshoz azonban újabb segítségre van szükségük.