Az Utazókalóz eljött az Indexbe, hogy érvényesítse igazát

GettyImages-1095401218
2022.05.30. 17:19

Miután egy utazási károsultakat tömörítő csoport panaszai alapján megírtuk, hogy az interneten az Utazókalóz nevű utazásszervező Zanzibárban álomfeltételekkel ajánlott két fő részére all inclusive luxusszállodai nyaralást, ám az ígért szálloda a valóságban nem, csak látványterven létezik, az utazásra befizetők pedig nem kapták vissza a befizetett százezer forintjaikat, kitört a botrány.

Erről szóló írásunk az üdülési szezon közelsége miatt különösen érzékeny téma, ennek megfelelően rengetegen keresték meg szerkesztőségünket, így maga az Utazókalóz is. De erről majd később.

Üzenet Zanzibárból

Jelentkezett többek között az a magyar búvároktató, akire hivatkozva korábbi cikkünkben megírtuk, hogy bázisa éppen az állítólagos szálloda mellett van, ahol tájékoztatása szerint tényleg elkezdtek valami építkezést, de abból ránézésre bizony a közeljövőben nemigen lesz szálloda.

Örülök, hogy végre nyilvánosságot kapott ez az évek óta tartó átveréssorozat

 – írta a sportember, majd hozzátette, hogy őt az elmúlt időszakban többen is megkeresték, hogy a cikkben szereplő szállodáról informálódjanak.

Mi a szállodától nem messze lakunk, napi szinten látjuk, hol tart az építkezés. Még legalább fél év-egy év, mire elkészül. Nem hinném, hogy a szálloda bármit is tudna a kedvezményesen árult lehetőségről

– folytatta az óceán partjáról írt levelét, amelyben azt is közölte, hogy Zanzibárra amúgy nem jellemző a turisták megtévesztése, átverése, szerinte elszigetelt esetről van szó.

Az Utazókalóz végül választ ígért

A fantomszálloda titkáról talán hamarosan bennfentes információkkal is szolgálhatunk, méghozzá magától a titkok tudójától, az Utazókalóztól.

Előző cikkünkben ugyanis azt is megírtuk, hogy amikor írásban megkerestük őt, és kértük, kommentálja a zanzibári álomnyaralás körüli anomáliákat, az utazásszervező válaszában közölte, hogy írásban nem, kizárólag személyesen hajlandó ismertetni saját álláspontját, majd azzal fenyegetőzött, hogy jogi útra tereli az ügyet, később pedig azzal, hogy tiszteletét teszi a szerkesztőségben...

És végre egy ígéret az Utazókalóztól, amely teljesült.

A férfi ugyanis nem sokkal 13 óra után meglehetősen feldúltan megjelent a szerkesztőségben.

Arrogáns hangneme és hangereje alapján úgy tűnt, hogy éppen nem a jogi lehetőséget mérlegeli. Indulatos szavait a saját Facebook-oldalán streamelt élő közvetítésében tette közkinccsé. 

A recepción azonban nem jutott túl, így nem derült ki, hogy tényleg képes-e bárkit „s***be rúgni”, ahogy ígérte.

Közel félórás rögtönzött show-műsorából kiderült, hogy az Utazókalóz saját értelmezése szerint 

nem tolvaj, ő senkinek a pénzét nem nyúlta le, de senkinek nem is adta vissza.

Azt állítja, hogy a beszedett milliókat továbbutalta Zanzibárra. Amikor kissé megnyugodott, fenyegetőzése alábbhagyott, és azt ígérte, minden kérdésre válaszol. 

Az Utazókalóz története tehát vélhetően folytatódik az Index hasábjain, a károsultak képviseletében kérdéseinket ismét megküldjük neki, válaszait természetesen közzétesszük.