Varga-Damm Andrea fogadást kötött, hogy Potocskáné hátba támadja Jakab Pétert

2022.05.31. 12:15
A Jobbik volt országgyűlési képviselője szerint Potocskáné Kőrösi Anita eddig mindenkit hátba támadott a pártban, aki jót tett neki.

Jakab Péter kizárná a Jobbikból saját helyettesét, Potocskáné Kőrösi Anitát, és feljelentést is tesz – írta meg hétfőn az Index.

Jakab Péter azt állítja, hogy Potocskáné Kőrösi Anita, a párt elnökhelyettese olyan kifizetések végrehajtására utasította a pártalapítványt, amik csődhöz vezetnének.

A mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból

– számolt be hétfői Facebook-bejegyzésében hivatalos oldalán Jakab Péter.

Az idézett posztra kommentben reagált Varga-Damm Andrea: a Jobbik volt országgyűlési képviselője arról is írt a hozzászólásban, hogy a barátai, illetve a kiebrudalt jobbikosok körében már korábban fogadást kötöttek, hogy Potocskáné Kőrösi Anita hány nap múlva fogja hátba támadni Jakab Pétert.

Varga-Damm Andrea hozzátette, a fogadást végül senki sem nyerte meg, mert a legrövidebb becsült idő két hónap volt.

Anita mindenkit hátba támadott eddig a pártban, aki bármilyen jót is tett neki. […] Anitának sikerült 16 nap alatt puccsot szerveznie az ellen az ember ellen, aki nélkül őt soha, semmilyen közösségben vezetőnek nem választották volna. Ő az az ember, akinek semmiféle erkölcsi alapja nincs arra, hogy Jakab Pétert kritizálja

– fogalmazott Varga-Damm Andrea.

Május elején tartotta tisztújítását a Jobbik, a párt elnöke Jakab Péter maradt, elnökhelyettesnek azt a Potocskáné Kőrösi Anitát választották, aki az előző ciklusban országgyűlési képviselő volt.