Leadták a képviselők a vagyonnyilatkozatukat

2022.06.01. 22:08
Valamennyi esküt tett országgyűlési képviselő, nemzetiségi képviselő és nemzetiségi szószóló, valamint volt képviselő és volt szószóló leadta a határidőre a saját és a vele közös háztartásban élő családtagja vagyonnyilatkozatát – közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-vel szerda este.

Hargitai János tájékoztatása szerint a képviselők és volt képviselők, valamint a jelenlegi és volt nemzetiségi szószólók és a nemzetiségi képviselő vagyonnyilatkozata június 2-től tekinthető meg az Országgyűlés honlapján.

Az országgyűlési törvény értelmében az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók az eskütételüket követő harminc napon belül, valamint megbízásuk megszűnését követő harminc napon belül kötelesek vagyonnyilatkozatot tenni. Mivel a választás után az új Országgyűlés május 2-án alakult meg, a vagyonnyilatkozat tételének határideje június 1.

Orbán Viktor, Áder János, Rogán Antal, Gyurcsány Ferenc és a kormánypárti politikusok tavalyi, vagyis a 2020-as vagyoni helyzetét tükröző 2021-es vagyonnyilatkozatairól ebben a cikkünkben írtunk.