Dílercsaládot fogtak el Kiskőrösön

2022.06.03. 11:37
Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt előkészítő ülésen jogerősen elítélte egy család négy tagját és egy ismerősüket a Kiskőrösi Járásbíróság − tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék pénteken az MTI-t.

A csoport két tagja, egy férfi és egy nő élettársak voltak, és megélhetésüket két fiukkal 2018 és 2020 között részben alkalmi munkából, részben pedig új pszichoaktív anyag, crack (kristályosított kokain) értékesítéséből biztosították.

A kábítószer eladását szervezetten, a feladatokat egymás között megosztva végezték.

Az anyagot az elsőrendű vádlott szerezte be, és konyhai mérlegen kiadagolta, majd a pakkokat fiai készítették el.

A vevőkört részben a másodrendű vádlott testvérének − aki most kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott szabadságvesztését tölti − korábbi vásárlói tették ki. Az anyagot a vádlottaktól személyesen lehetett megvásárolni, illetve telefonon vagy sms-üzenettel, valamint internetes alkalmazáson keresztül megrendelni.

Az első- és másodrendű vádlottnak kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell, mivel a bűncselekménybe bevonták kiskorú − emiatt nem büntethető − gyermeküket, valamint futárként a család fiatalkorú ismerősét is. Az elsőrendű vádlott büntetése 7 év, a másodrendű vádlotté 5 év 8 hónap, egyik fiuké 2 év 2 hónap, a másiké pedig 3 év börtön. A fiatalkorú vádlottat pedig 1 év 6 hónap − három év próbaidőre felfüggesztett − börtönre ítélték.