Márki-Zay Péter: Szomorúan figyeljük, ahogy a Fidesz és egyes ellenzékiek együttműködnek

20220329104917 PAP 7985
2022.06.03. 10:16
Márki-Zay Péter szerint a Fidesz és egyes ellenzékiek annak érdekében működnek együtt, hogy ne legyen hiteles ellenzék.

Szerdán számoltunk be arról, hogy Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje, valamint Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció politikusa máshogy emlékeznek a védőnői hálózatot érintő programpontra, utóbbi politikus ezért nyilvánosságra is hozott egy korábbi levelet.

Erre reagált Márki-Zay Péter, közleményében azt írta: „Hazudnak éjjel. Hazudnak nappal.” A hódmezővásárhelyi politikus kifejtette:

A DK képviselői és a Fidesz-kormány hazug állításaival szemben az ellenzéki összefogás választási programjában az egészségügy fejlesztése, valamint az egészségügyi dolgozók bérének emelése és munkakörülményeinek javítása szerepelt, mégpedig a nőügyi munkacsoport, feleségem által és általam előterjesztett javaslatára.

Márki-Zay Péter ezután pontokban felsorolta, hogy milyen javaslataik voltak:

  • Egylépcsős jelentős béremelést követően az átlag feletti béremelés legalább öt évig – vagy amíg az elvándorlás meg nem szűnik.
  • Pályakezdési pótlék, lakhatási támogatás a fiatal szakdolgozók itthoni munkába állásának támogatására, különösen vidéken.
  • Védőnői hálózat megerősítése és a védőnők munkakörülményeinek javítása.
  • Várólisták csökkentése, akár a magánegészségügyi ellátások ingyenessé tételével is.
  • Önálló egészségügyi minisztérium.

A politikus arról is írt, hogy „szomorúan figyeljük, ahogy a Fidesz és egyes ellenzékiek együttműködnek annak érdekében, hogy Magyarországon ne is legyen hiteles ellenzék. Ahogy küzdünk a bal- és jobboldali korrupció ellen, úgy harcolunk a bal- és jobboldali hazugságok ellen is”.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)