Maruzsa Zoltán levélben mondott köszönetet a tanároknak

2022.06.03. 17:29 Módosítva: 2022.06.03. 17:47
Pedagógusnap alkalmából a köznevelésért felelős államtitkár elismerő levelet írt minden tanárnak, és biztosította őket arról, hogy hivatásuk megbecsültsége tovább fog növekedni.

Pedagógusnap alkalmából Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár levélben mondott köszönetet a tanároknak Pintér Sándor belügyminiszter megbízásából. 

Magyarország kormánya nevében szeretnék köszönetet mondani azért, hogy az elmúlt évek nehezített körülményei után fáradhatatlanul segítette az Önre bízott gyermekek, tanulók fejlődését, szellemi fizikai és lelki gyarapodását

– fogalmazott a politikus.

Külön megköszönte azt is, hogy intézményeik kiveszik részüket a háború elől hazánkba menekülő ukrajnai gyerekek megsegítéséből, és támogatják őket a nyelvtanulásban, illetve az új közösségbe való beilleszkedésben. 

Mint írta: a tanárok munkája a jövő Magyarországának alapját képezi, és bármilyen gazdasági vagy társadalmi nehézséggel is kell szembenéznie népünknek, ők mindent meg fognak tenni, hogy a tanári hivatás megbecsültsége tovább növekedjen. 

Közben Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára is köszöntötte a tanárokat: „Isten éltesse a magyar pedagógusokat!” – írta fel egy iskolai táblára.