Baleset a budakeszi repülőtéren, helyszínen a tűzoltók és a mentők

2022.06.05. 20:21
Orra bukott, majd felborult egy motoros kisrepülő Budakeszin. A katasztrófavédelem vasárnap este arról adott hír, hogy a helyszínre a fővárosi és a budakeszi önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Felborult egy motoros kisrepülő a budakeszi repülőtéren – adta hírül vasárnap este a katasztrófavédelem a hivatalos honlapján.

Az esetről azt írták: a leszállópályán orra bukott, majd felborult egy motoros kisrepülő Budakeszin, a Farkashegyi repülőtéren. A balesethez a fővárosi hivatásos és a budakeszi önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik a helyszín biztosításában nyújtanak segítséget. A jármű utasát a mentők ellátják. A repülőtérre a fővárosi hivatásos és a budakeszi önkéntes tűzoltók vonultak ki – teszik hozzá.

Tavalyelőtt decemberben egy hasonló esethez riasztották az esztergomi repülőtérre a tűzoltókat, rendőröket és mentőket. Ott egy egyszemélyes repülőgép felszállás közben borult fel, komolyabb tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. A helyszínre érkező mentősök a pilóta sérüléseit nyolc napon belül gyógyulónak minősítették.

Szolnokon is volt hasonló baleset néhány évvel ezelőtt: ott a Magyar Honvédség egyik kiképző repülőgépe szenvedett balesetet leszállás közben. A két pilóta elhagyta a gépet; egyiküket a Honvédkórház égésplasztikai osztályára szállították, a másiknak nem esett baja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport