Kovács Zoltán: Kritikusaink szemét egyre jobban szúrja Orbán Viktor sikere

2022.06.05. 11:46
Véleménycikket közölt a The Washington Times oldalán Kovács Zoltán. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár ebben hangsúlyozta: bár számítottak arra, hogy a budapesti Conservative Political Action Conference (CPAC) után „a nyugati fősodratú média akcióba lendül”, ilyen „harsány és szélsőséges” reakcióra még a legvadabb álmaikban sem számítottak.

„Kritikusaink szemét egyre jobban szúrja Orbán Viktor miniszterelnök kormányzási sikere és konzervatív politikánk támogatottsága – jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, aki az erről szóló, a The Washington Timesban megjelent cikkét is megosztotta Facebook-oldalán.

A politikus azt írta: a budapesti Conservative Political Action Conference (CPAC) után „borítékolható volt, hogy a nyugati fősodratú média képviselői hamar akcióba lendülnek, ugyanakkor azt szokatlannak tartja, hogy „mennyire harsányak és szélsőségesek lettek az Orbán-kormány kritikusai. Kovács Zoltán úgy véli, „ismét sokatmondó az elvakult megszállottság”, és tapasztalatai azt súgják, hogy „a másik tábor azért veszíti el ennyire a fejét, mert valamit jól csinálunk”.

A nácizmust és fasizmust emlegetők közül kiemelt egy bloggert, aki azért ítélte el Magyarországot, mert az „nagyrészt fehér ország, amely „protofasiszta, fehér nacionalista kormányt hozott létre.

Kitért arra is, hogy a bírálók szerint ez az összejövetel csupán a „Vlagyimir Putyin legközelebbi európai szövetségesét támogató emberek találkozója volt. Egyesek úgy vélik, Orbán Viktor kormánya „meggyengítette az intézmények felügyeletét és „a bevándorlók és az LMBTQ-közösség jogai ellen foglalt állást, sőt „állami ideológiává tette a népességcsere teóriáját.

A magyar kormány üzenete állítólag »mérgező és halálos« volt

– összegezte Kovács Zoltán.

Írása szerint sokan továbbra is értetlenkednek a kormány ukrajnai háborúval kapcsolatos álláspontja és az Oroszországgal fenntartott kapcsolata miatt, pedig szerinte a kormány üzenete egyértelmű.

„Miközben eltökélt szándékunk annak megakadályozása, hogy Magyarország belekeveredjen a konfliktusba, hazánk az elsők között minősítette agressziónak és ítélte el Oroszország invázióját, illetve a magyarok egy emberként álltak a történelmi léptékű humanitárius erőfeszítés mögé” – emelte ki Kovács Zoltán.  • Tippek
  • Árfolyam