Felhőszakadással és jégesővel tarkított pünkösdünk lesz

D ATI20210125003
2022.06.05. 08:05
Vasárnap csapadékos, de meleg idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul, késő estére azonban 14 és 22 fok közé hűl a levegő. Az Országos Meteorológiai szolgálat zivatar és felhőszakadás miatt figyelmeztet több megyében is. A nap első felében zivatarok, második felében felhőszakadások alakulhatnak ki, de a jégeső sem kizárt.

Vasárnap délelőttől felszakadozik a felhőzet, ezt követően pedig sok napsütés várható, de lesznek megyék, ahol a nap második felében is záporra és felhőszakadásra kell számítani – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Hozzáteszik: délután egyre inkább megvastagszik a felhőzet, ezért napközben elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, majd estétől nyugat felől egy kiterjedt csapadékrendszer érkezik. A zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Késő estére azonban 14 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Felhőszakadás és zivatar miatt figyelmeztetnek

Vasárnap délelőttig az Alföldön, a Dunántúl keleti és délkeleti részén várhatók zivatarok. Emiatt néhol rövid idő alatt akár 20–30 milliméter csapadék és jégeső is előfordulhat.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Délutántól pedig ismét a Dunántúlon lesz esély csapadékra. Késő este nyugaton heves zivatarok, felhőszakadás kialakulása is várható. Helyenként 30–50 milliméter csapadék, nagyméretű jég és akár óránkénti 90 kilométeres sebességű szél is előfordulhat.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

(Borítókép: Gyalogos esernyővel a havas esőben a nyíregyházi Zrínyi Ilona úton. Fotó: Balázs Attila / MTI)