Kigyulladt a túrkevei fürdő, 150 millió forint lehet a kár

2022.06.05. 21:39
Szerda este tűz ütött ki a Túrkevei Termálfürdőben, aminek következtében 150 millió forintos kár keletkezett.

A tűz a fürdő egyik szaunájában keletkezett, ahonnan a lángok átterjedtek a tetőszerkezetre is. A tüzet később sikerült eloltani, és senki sem sérült meg, azonban a strandot egy napra be kellett zárni – írja a Termál Online. 

Túrkeve polgármestere, Sallai Róbert Benedek egy Facebook-posztban azt írta az esetről, hogy az épületben 150 millió forintos kár keletkezhetett, bár még mindig zajlik ennek felmérése. A tűzeset körülményeiről azt írta, hogy még mindig vizsgálják az okokat.

A tűz forrásaként megjelölhető délkeleti szárny egyik szaunája hónapok óta üzemel, soha semmilyen hibát nem produkált, feltételezhető (!), hogy a káresemény innen indult, de igazából még senki nem tudja pontosan, hogy mi történt. Egy ilyen szaunának akkor sem lenne szabad tüzet okozni, ha éjjel-nappal megy

– írta, hozzátéve: azt feltételezik, hogy nem szándékos gyújtogatás vagy gondatlanság (például egy eldobott cigicsikk) okozta a tüzet, hanem a villamos rendszer hibásodott meg.

Hozzátette azt is, hogy a károk helyrehozatalakor elsősorban a tető rekonstrukcióját, a légtechnika és az érintett épületszárny helyreállítását, valamint az ottani technika újbóli beszerzését kell majd megoldani.