Ha fesztivál van, bedurrantják a balatoni vonatokat is

NAK 5269
2022.06.07. 11:40
Nyáron 24 órás vasúti szolgáltatás lesz elérhető a Balatonnál. Az éjszakai vonatok hétvégén az északi parton, a déli parton pedig minden éjjel elérhető lesz a vonatközlekedés.

A Bagolyvonatok a Balaton északi partján is egész éjjel igénybe vehetők hétvégi éjszakákon, a déli parton pedig minden éjjel járnak, sűrűbben minden eddiginél – írja közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Vitézy Dávid közlekedési államtitkár.

Mint írja, az idei főszezoni nyári menetrendben, június 18-tól augusztus 28-ig a Balaton északi partján már kétóránként járnak hétvégén a Bagolyvonatok a Székesfehérvár–Balatonfüred, Balatonfüred–Tapolca, Tapolca–Keszthely szakaszokon, egymáshoz csatlakozva.

A fesztiválokra is gondoltak

A déli parton mindennap közlekednek kétóránként, hétvégén és fesztiválok idején pedig sűrítve óránként a Bagolyvonatok Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között, esetenként már Budapesttől, illetve tovább Keszthelyig.

A pontos menetrendek már elérhetők a MÁV-appon és az Elvirában a MÁV honlapján, illetve az utazástervező platformokon.

Vitézy Dávid kiemelte, hogy Magyarország számos településéről javul a tó elérése az idei szezonban új vonat-, illetve buszjáratokkal, amelyeket a Nemzeti Közlekedési Központban megtartott egyeztetések után megrendelt a Technológiai és Ipari Minisztérium.

(Borítókép: Nagy Attila Károly / Index)