Bombariadó miatt kiürítették a budapesti Rudas gyógyfürdőt

D  TT20140925058
2022.06.07. 15:49
Fenyegető üzenetet küldtek több budapesti fürdőnek: a Rudas gyógyfürdőben jelenleg bombariadó van, az épületet kiürítették, valamint egyszerre volt bombariadó a Széchenyi és a Lukács fürdőben is.

Bombariadó van a budapesti Rudas fürdőben – közölte Réthy Sarolta, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. kommunikációs szakértője. Nem sokkal ezelőtt a Lukács és a Széchenyi fürdőt is ki kellett üríteni bombariadó miatt.

A Rudas gyógyfürdőnél több mentőautót is láttak. A mentőszolgálat még nem nyilatkozott, viszont a Budapest Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a tűzszerészek nem találtak robbantásra alkalmas eszközt a Széchenyi fürdőben.

Közveszélyes fenyegetés miatt nyomoznak

Az ORFK közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást az ügyekben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya közölte,

2022. június 7-én több budapesti intézmény kapott fenyegető üzenetet. A tűzszerészeti átvizsgálás és a szükséges intézkedések megtétele folyamatban van.

Tavasszal megszaporodtak a bombariadók szerte az országban, legutóbb május közepén volt bombariadó a fővárosi fürdőkben, április végén pedig volt olyan nap, amikor bombariadók sorozata söpört végig több plázán, de érintette a Szépművészeti Múzeumot is. A Lukács fürdőt az utóbbi időben több szerencsétlenség is érte, nemrég ugyanis kigyulladt a szaunavilága – írja a Pénzcentrum.

(Borítókép:Úszómedence a Rudas fürdőben 2014. szeptember 25-én . Fotó: Kovács Attila / MTI)