Niedermüller Péter nem érzi, miért kellene bocsánatot kérnie

D MTZ20200301002
2022.06.07. 08:53
A DK-s polgármester nem gondolja, hogy „magyarnak lenni általában valami nagyon nehéz állapot lenne a környező országokban”.

Niedermüller Péter a nemzeti összetartozás napján közzétett Facebook-posztjában úgy fogalmazott, hogy „gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon. Orbán, a hazugságokra épülő politika, az olcsó ostoba nacionalista demagógia, a mindent eluraló korrupció megmaradt nekünk, nekik pedig megmaradt a szabadság, a nyílt társadalom, az Európához való tartozás, a jobb élet, a jövő reménye”.

A Fidesz ezután arra szólította fel a VII. kerületi DK-s polgármestert, hogy haladéktalanul távozzon a közéletből és kérjen bocsánatot.

Ebben a pillanatban nem érzem, miért kellene bocsánatot kérnem

– ezt már a Népszavának mondta Niedermüller Péter.

A politikus szerint vannak elítélendő „idióta nacionalista támadások”, de nem gondolja, hogy „magyarnak lenni általában valami nagyon nehéz állapot lenne a környező országokban”.

A polgármester leszögezte, hogy bejegyzése nem irányult senki ellen, csak „arra hívta fel a figyelmet, amit mindannyian tudunk, hogy Magyarország a lehető legrosszabb irányba megy, és a Trianon következtében más országokhoz került magyarok jobban élnek, mint az anyaországban”.

(Borítókép: Niedermüller Péter, a párt alelnöke beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)