Nincs több lehallgatókészülék az érdi városházán, de továbbra sem tudni, ki akart mindent tudni

2022.06.08. 08:16
A nemzetbiztonságiak is kiszállhattak az érdi városházára, de még mindig nem tudni, ki szerelte fel a kamerát az alpolgármester irodájába. A városvezetés szerint nincs több rejtett kamera a hivatalban.

Mint emlékezetes, egy kamerából és mikrofonból álló lehallgatókészüléket találtak a plafonon lévő ledes spotlámpában az érdi polgármester hivatali titkárságán, az alpolgármester irodájában. A város polgármestere akkor elmondta: a kamera pont az asztalon lévő számítógép felett volt, ami vélhetőleg a begépelt jelszavakat is fel tudta venni.

„Amikor megtettem a feljelentést, másnap megszállta a megyei rendőr-főkapitányság a Városházát. Itt voltak egész délután, este nyolcig. Érzetre olyan volt, mint amikor az E.T.-ben megszállták a főszereplő kisfiú házát” – mondta Csőzik László, a város polgármestere a hvg.hu-nak.

Jött két technikai csapat is, az egyikben valószínűleg nemzetbiztonságiak lehettek. Nem tudjuk mi sem pontosan, mert mindenkivel mi sem találkozhattunk, sőt, két óra hosszára minket is kizavartak a második emeletről

tette hozzá a polgármester.

Elmondása szerint a hivatalban tanúkihallgatások zajlottak és mindenkitől vettek DNS-mintát is. A hatóságok azt keresték, hogy hol volt a továbbított jelek fogadóállomása és azt, hogy volt-e még máshol rejtett kamera. Az utóbbiról megállapították, nincs több ilyen a hivatalban. 

Csőzik László arról is beszélt, hogy legutóbb április közepén kapott a városvezetés egy tájékoztatást, miszerint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat egy igazságügyi informatikai szakértőt rendelt ki a vizsgálat elvégzésére. A polgármester azt sem zárja ki, hogy a rejtett kamerát még az előző fideszes városvezetés belső konfliktusaiban használhatták, és egyre kevésbe gondolja, hogy ellenük irányult a lehallgatás.   • Tippek
  • Babaváró hitel