Ököllel támadt az utas a buszsofőrre

2022.06.08. 14:33
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat egy 25 éves férfival szemben az ügyészség. Az elkövető egy távolsági busz sofőrjét bántalmazta, aki a maszkviselési szabályok betartására emlékeztette őt.

A vádlott 2021 novemberében úgy szállt fel Szécsényben egy távolsági buszra, hogy előtte sem a száját, sem az orrát nem takarta el. A sofőr ezt látva felszólította a járványügyi szabályok betartására.

A férfi eleget tett a kérésnek, de leszálláskor vitába keveredett a buszsofőrrel, mert szerinte a figyelmeztetéskor csúnyán beszélt vele, ezért kétszer ököllel megütötte. A járművezető nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett az arcán.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a férfi ellen. A vádhatóság felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlott az eljárás során keletkezett közel 23 ezer forint bűnügyi költséget is fizesse meg, olvasható az ügyészség által kiadott  közleményben .