Fizetés helyett emberöléssel próbált autóhoz jutni az eladósodott férfi

2022.06.08. 11:50
A Pest Megyei Főügyészség most emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki tavaly az előző tulajdonos megölésével akart autót szerezni magának.

Az elkövető nehéz anyagi helyzetbe sodródott, az ügyészség szerint a tartozása a 8 millió forintot is meghaladta. Az ügy sértettjével autóvásárlás ürügyén került kapcsolatba, az idős úr 2021 februárjában hirdette meg eladásra prémiumkategóriás autóját. Az elkövető úgy jelentkezett a hirdetésre, hogy tudta, nem tudja kifizetni a kért, közel 5,5 millió forintos vételárat.

A vádlott megpróbálta becsalni a házába az eladót, de az nem volt hajlandó belépni az ajtón. Erre a másik üres lapokkal megtöltött egy szatyrot, amelyről azt állította, hogy tele van készpénzzel, és beszállt a járműbe. Ezután – mivel a sértett azt szerette volna, ha a vételárat befizetik a számlájára – az autóval Üllőre hajtottak.

A sofőr akkor kezdett gyanút fogni, amikor utasa egy erdős rész felé navigálta, egyre kevésbé volt számára hihető, hogy egy bankfiók felé tartanak. Miután félreálltak, az elkövető egy hegyes szúróeszközzel váratlanul a sértett hasa felé szúrt, aki a kezén sérült meg. A megtámadott férfi elmenekült, a közelben tartózkodó emberektől kért segítséget.

A támadó megpróbált elhajtani a járművel, ám az elektronika blokkolt, az autó leállt, ezért a vérző férfi mellett termett, és úgy tett, mintha segítséget szeretne nyújtani neki, de ezzel nem tudta megtéveszteni a szemtanúkat. A Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a támadó ellen.