Telefonfülkéből érkezett a hívás, hogy bomba van egy budapesti plázában

2022.06.08. 09:09 Módosítva: 2022.06.08. 09:30
Robbantással fenyegette meg az egyik budapesti plázát, hogy bosszút álljon a barátnőjén. A fővárosi rendőrök néhány óra alatt azonosították és elfogták a férfit, akit őrizetbe is vettek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2022. június 7-én 20 óra körül egy józsefvárosi telefonfülkéből tárcsázta a segélyhívót, hogy közölje: bombát helyezett el egy újbudai plázában. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói és a Keleti Pályaudvari Rendőrőrs egyenruhásai azonnal megkezdték a fenyegető kézre kerítését.

A beszerzett adatok alapján a rendőrőrs szolgálatirányító parancsnoka személyismeretének köszönhetően a 38 éves T. Zoltánként azonosította az elkövetőt. A férfit a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2022. június 7-én este fogták el a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A rendőrök robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.

T. Zoltánt az újbudai nyomozók közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint őrizetbe is vették. A férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, vallomásában pedig elmondta, hogy barátnője, akivel korábban összeveszett, a kérdéses üzletközpontban dolgozik, és így akart bosszút állni rajta.