Rendkívüli választmányi ülést tart a Jobbik, „ilyen belső lázadás még nem volt”

D SOS20200125004
2022.06.08. 15:21
Egy hónappal azután, hogy Jakab Pétert ismét megválasztották a Jobbik elnökévé, új tisztújítást javasolhatnak a párt rendkívüli választmányi ülésén.

Szerda este rendkívüli választmányi ülést tart a Jobbik, és akár arra is javaslatot tehetnek, hogy a párt írjon ki egy újabb tisztújítást – értesült elsőként a Magyar Hang, amelynek információját az Indexnek is megerősítették.

A Magyar Hang úgy tudja: sokan kifejezetten elégedetlenek Jakab Péter és „a mára már ugyan fogyatkozó létszámú, de hozzá közel álló politikusok vezetésével”. A párt egyik névtelenül nyilatkozó régi motorosa a lapnak azt mondta: több mint tíz éve a Jobbik tagja, „de ilyen lázadást a központ ellen” még nem látott.

A Jobbik május 7-i tisztújító kongresszusán nagy többséggel választották újra Jakab Pétert a Jobbik elnökévé, továbbá döntöttek a párt országos választmányi elnöke és az alelnökök személyéről is.

Egy hónap sem telt el, és május 30-án a közösségi oldalán egy bejegyzésében Jakab Péter azt állította, hogy elnökhelyettese, Potocskáné Kőrösi Anita csődbe vinné a pártot.

A mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett feljelentést teszek hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból

– közölte a Jobbik elnöke.

Még aznap kiderült, hogy a Jobbik egyik önkormányzati képviselője, Varga Zoltán Péter pedig Jakab Péter ellen kezdeményezett etikai eljárást, mert szerinte a pártelnök súlyosan megsértette a Jobbik alapszabályát, valamint etikai és fegyelmi szabályzatát.

(Borítókép: Jakab Péter és Potocskáné Kőrösi Anita 2020. január 25-én. Fotó: Soós Lajos / MTI)