Egy idős nő lett rosszul a kiskunmajsai strandon, mentőhelikoptert is riasztottak hozzá

2022.06.09. 21:34
Összeesett egy 70 év körüli nő a kiskunmajsai strandon, a többi fürdőző sietett a segítségére. A beteghez mentőhelikoptert is riasztottak.

Szerdán kérték a mentők gyors segítségét ahhoz a 70 év körüli asszonyhoz, aki a kiskunmajsai strandon esett össze. Több fürdőző is azonnal a nő segítségére sietett, mentőt hívtak és értesítették a személyzetet is – olvasható az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalán.

A tapasztalt mentésirányító betegvizsgálatra instruálta a szemtanúkat, miközben riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a szentesi mentőhelikoptert is. A beteg ekkor már nem lélegzett, ezért a telefonon kapott utasítások szerint a helyszínen tartózkodók rögtön megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek a nő életéért.

A perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül rövid időn belül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban, légi úton szállították kórházba – írták.