Figyelmeztetést adtak ki az egész országra

D KOM20220605003
2022.06.09. 06:35
Csütörtökön leginkább csapadékos időre számíthatunk, de egyes területeken hosszabb időre is kisüthet a nap. A nappali maximum-hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul, míg késő estére 16 és 22 fok közé hűl a levegő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar és felhőszakadás miatt adott ki riasztást, de Magyarország egész területére zivatar miatt figyelmeztetnek.

Csütörtökön leginkább a Dunántúlon számíthatunk vastagabb felhőzetre, más területeken azonban hosszabb időre is kisüthet a nap – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hozzáteszik: többször is kialakulhatnak záporok, zivatarok, a felhősebb nyugati részeken pedig eső lesz jellemző. Ugyanakkor a zivatarokat felhőszakadás kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19 és 25, 

a Dunától keletre általában 26 és 32 fok között várható.

Leginkább a csapadékos részeken lesz a leghűvösebb, késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Felhőszakadás miatt is riasztanak

Csütörtökön felhőszakadás és zivatar miatt lesz érvényben egyes fokozatú, citromsárga riasztás, ugyanis a nap délelőtti részében fokozatosan növekszik a zivatarok kialakulási valószínűsége. A kialakulásukra a nyugati, határ menti területeken kell legkevésbé számítani. A legintenzívebb cellákat felhőszakadás, 1-2 centiméter átmérőjű jégeső, valamint viharos széllökés is kísérhetik. Kiemelik: az idő késő estére is csapadékos maradhat.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki Magyarország egész területére zivatar miatt. Az ország nagy részében pedig felhőszakadásra is számíthatunk.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

(Borítókép: Köd és felhők Salgótarján közelében 2022. június 5-én. Fotó: Komka Péter / MTI)