Még mindig keresik Pitonkát, a királypitont

2022.06.09. 06:42
Még keresik a szökött hüllőt, ám az állatkert szóvivője szerint nincs ok az aggodalomra.

Mint korábban megírtuk, május végén megszökött egy budapesti, Damjanich utcai lakásból Pitonka, a királypiton, aki gazdái szerint egy nagyon szelíd állat, és sem az emberekre, sem az állatokra nem jelent veszélyt.

Az állat tulajdonosai a hüllő fotóival kiplakátolták társasházuk belső udvarát. Azt írták róla, hogy kedves, kézhez szokott állat, és sem emberre, sem állatra nem veszélyes, méregfoga sincsen. Ha fél, nem támad, hanem összehúzza magát. 

Az volt a szerencsétlenség, hogy hétvégén elmentünk otthonról és nyitva maradt bukóra az ablakunk, és a terrárium teteje sem volt lesúlyozva. Valószínűleg kitolta a terrárium tetejét és meglógott az ablakon

– számolt be a piton gazdája.

Gyanakodnak, hogy a társasház pincéjében is meghúzhatta magát. A szomszédokból vegyes érzelmeket váltott ki a szökés: van, aki egyáltalán nem nyugodt, de olyan is akad, aki nem gondolná, hogy bármiféle veszélyt jelentene az állat.

Az állatkert szóvivője szerint a piton félénk hüllő, egérnél nagyobb állatokat nem eszik – nyilatkozta az RTL Híradónak.